Szkoła elakiernictwa – Poradnik tworzenia malowań do gry rF2.

03/05/2017 - 13:42
marek987
Marek Zdanowicz
User
Posts: 10
Registration: 14/12/2016 - 11:59
Już mam. W pliku alt na końcu była spacja. Teraz chyba wszystko będzie grać. Dzięki Danon za podpowiedzi.
06/08/2017 - 16:07
gRochu
User
Posts: 5
Registration: 11/07/2017 - 11:29
Witam

Chcialem sie zabrac za robienie swojego skina do F1. W najblizszym czasie chcialbym zrobic licencje i wystartowac w wyscigu i fajnie by bylo miec "wyrozniajace sie" malowanie. Tutaj niestety napotykam problem.W instrukcji wyczytalem, ze musze znalezc template, na ktorym bede mogl dodac swoje malowanie natomiast nigdzie nie potrafie go znalezc.
Jesli to mozliwe bardzo bym prosil o podanie linka lub sciezki gdzie moge znalezc taki plik.

Z gory dziekuje za pomoc :)
06/08/2017 - 16:09
mr_jaro
Jarosław F.
User
Posts: 1429
Registration: 16/01/2013 - 23:45
tam skąd toola pobierałeś. prawy górny róg strony -> twój nick ->rozwijane menu->pobieralnia

It's all about THE GAME

06/08/2017 - 16:35
gRochu
User
Posts: 5
Registration: 11/07/2017 - 11:29
Pierwszy post na forum i od razu wtopa...

no ale kto pyta nie bladzi ;)

Dzieki
06/08/2017 - 20:48
gRochu
User
Posts: 5
Registration: 11/07/2017 - 11:29
Kolejny problem z malowaniem :)

Otoz gdy juz pomaluje template i wyglada on tak:

https://zapodaj.net/fc359d9fda401.jpg.html

Nastepnie splaszczam warstwy i zapisuje plik jako DDS, wklejam go do odpowiedniego folderu.Naciskam przycisk TUNING i wskazuje odpowiedni plik.
Niestety w grze moj skin wyglada tak:

https://zapodaj.net/abb3956526175.jpg.html

Bardzo prosze o rady czym moze byc to spowodowane

z gory dziekuje za pomoc

Bardzo przepraszam za linki do stron zewnetrznych ale nie mam pojecia jak dodac obraz.Uzywalem przycisku Images ale cos nie dzialalo :D
Edited by: gRochu - Sun, 06/08/2017 - 20:52
06/08/2017 - 22:27
Danonak
Wojciech Osadowski
User
Posts: 432
Registration: 30/06/2013 - 22:24
Któraś z warstw jest w złym rozmiarze. Wszystkie muszą być w 1024x1024 lub wielokrotności czyli 2048x2048 lub 4096x4096.
06/08/2017 - 22:59
mr_jaro
Jarosław F.
User
Posts: 1429
Registration: 16/01/2013 - 23:45
źle nazwałeś plik/wybrałeś nie ten plik

It's all about THE GAME

07/08/2017 - 00:37
gRochu
User
Posts: 5
Registration: 11/07/2017 - 11:29
Problem rozwiazany.Okazalo sie, ze popelnialem blad przy tworzeniu warstwy alfa.
05/03/2019 - 13:31
dadik
User
Posts: 32
Registration: 29/10/2017 - 15:07
W przypadku malowania bolidu przed zapisaniem można zostawić template w rozdzielczości 4096x4096 ? Jak próbowałem zmniejszyć to jakość leci na pysk
05/03/2019 - 16:11
Alfik
Robert Rys
Administrator
Posts: 512
Registration: 06/02/2013 - 21:04
Wez przed zmniejszeniem splaszcz najlepiej i zmniejsz do rozmiaru 2048x2048

Alfik/Wielebny