nagrywanie transmisji live z IPLA

12/06/2018 - 11:06
rosiu
Pawel Rosiak
User
Posts: 162
Registration: 17/03/2013 - 19:35
Witam.
Jak w tytule. Czy znacie może jakiś program do nagrywania materiału live z IPLA? Chodzi oczywiście o najbliższy turniej naszych siatkarzy w Stanach Zjednoczonych, Transmisję na żywo prowadzi IPLA (wykupiona subskrypcja na komp), ale ze względu na strefę czasową odbywa się ona w "chorych" godzinach. Fajnie gdyby dało się to jakoś nagrać i obejrzeć na spokojnie rano.
12/06/2018 - 14:59
Danonak
Wojciech Osadowski
User
Posts: 412
Registration: 30/06/2013 - 22:24
Jak masz dostęp do kompa (bezpośredni czy też zdalny) to wystarczy obojętny program do nagrywania typu OBS, Action! itp itd. Wrzucić transmisje na fullscreen i włączyć nagrywanie.
12/06/2018 - 17:30
rosiu
Pawel Rosiak
User
Posts: 162
Registration: 17/03/2013 - 19:35
Programy, które podałeś (fraps chyba też) nagrywają "obraz z ekranu" , czy podczas rejestrowania materiału można wyłączyć monitor?
12/06/2018 - 18:16
Danonak
Wojciech Osadowski
User
Posts: 412
Registration: 30/06/2013 - 22:24
Monitor możesz wyłączyć fizycznie, a obraz i tak się nagra. Ważne żebyś tylko wrzucił transmisje na fullscreen i włączył nagrywanie. A jak ustawisz nagrywanie konkretnego okna (wiem, że OBS na pewno ma taką opcje) to nawet możesz w innym programie siedzieć, a nagra się to co chcesz. :P Jak masz nvidie to programem shadowplay ładnie się nagrywa. A jak masz AMD to Radeon ReLive. To sa dedykowane programy od producentów kart graficznych.
12/06/2018 - 18:41
rosiu
Pawel Rosiak
User
Posts: 162
Registration: 17/03/2013 - 19:35
Dzięki za pomoc ;) Spróbuje tego od nvidii.
12/06/2018 - 19:20
Sync
Tomasz Bartkiewicz
User
Posts: 127
Registration: 10/10/2014 - 16:39
przetestuj sobie tylko ile MB ci zjada takie nagrywanie fullscreen przez np. 15min i sprawdź czy ci HDD na dysk starczy :D
12/06/2018 - 21:25
rosiu
Pawel Rosiak
User
Posts: 162
Registration: 17/03/2013 - 19:35
No jest raczej grubo bo 1 min to ok. 450 MB . Czyli mamy ...max 5 setów, plus rozgrzewka ... plus hymny ...plus, ech przydałby się terabajtowy dysk ;)
12/06/2018 - 23:36
pocisk
User
Posts: 702
Registration: 17/03/2013 - 15:09
Coś dużo za dużo Ci to zajmuje miejsca - wybierz odpowiedni format i bitrate

13/06/2018 - 08:06
rosiu
Pawel Rosiak
User
Posts: 162
Registration: 17/03/2013 - 19:35
Użyłem Shadowplay znajdującego się w kontencie GeForce Experience. Ustawienia 1080p HD, 60 fps, bitrate 50 Mbps.
Pewnie przy zmniejszeniu rozdzielczości (źródłowo ipla ma chyba max 720p) i bitrate uda mi się trochę obciąć.
13/06/2018 - 17:28
Łukasz Ladmann
Lukasz Ladmann
User
Posts: 32
Registration: 25/03/2017 - 13:31
Co do nagrywania czegokolwiek z rf'a, mam problem z jego jakością. Ustawiam wszystko co tylko sie da na max, i rozdzielczość i bitrate, i fps a wygląda to bardzo słabo, ma ktoś wiedze co musze poustawiać żeby nagranie ładnie wyglądało ?